Неділя, 19.05.2024, 16:13

адвокат
Дубовик Олег Віталійович

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Консультація з юристом » Адміністративне » Розміщення кондиціонеру (питання)
Розміщення кондиціонеру
ГістьДата: Субота, 20.10.2012, 21:26 | Повідомлення # 1
Група: Гості





Шановний Олег Віталійович, зорієнтуйте, будь ласка, чи можна розміщувати кондиціонер (зовнішній блок) на зовнішньому боці балкону, а не на стіні будинку? Подивилася і Кодекс, і нормативни акти - крім загальних фраз про зовнішній вигляд споруди нічого не знайшла. Дякую за відповідь заздалегідь.
 
DubovikДата: П`ятниця, 02.11.2012, 13:58 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановна пані!

Розміщення кондиціонерів, анте тощо на фасадах будинків врегульовується рядом нормативних актів. Прямої вказівки на місце для розміщення кондиціонеру законодавство не містить, але воно передбачає певні вимоги.
Згідно ДБН В.3.2-2-2009 п. 12.3.3 Для розміщення зовнішніх блоків систем кондиціонування роздільного типу (за відсутності централізованої системи) на фасадах житлових будинків слід передбачити спеціально відведені місця на балконах, лоджіях, у нішах тощо, які не порушують архітектурного вигляду будинків у цілому.
12.3.4 Забороняється установлення зовнішніх блоків систем кондиціонування на фасадах житлових будинків при переплануванні або капітальних ремонтах окремих квартир.
Згідно з Правилами утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затвердженими наказом Держжитлокомунгоспу від 17.05.2005 N 76, переобладнання (улаштування в окремих квартирах багатоквартирних будинків додаткового інженерного обладнання, в т. ч. антенних), що призводять до порушення тривкості або руйнації несучих конструкцій будинку, погіршення цілісності і зовнішнього вигляду фасадів, а також погіршує умови експлуатації і проживання всіх або окремих громадян у будинку або квартирі, не допускається.
Відповідно до п. 15.3.17. Правил благоустрою міста Києва встановлення кондиціонерів, супутникових антен, витяжок дозволяється за наявності:
- документу на право власності або оренди;
- згоди власника(ів) квартир, приміщень (при необхідності);
- розпорядження виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації);
- узгодженої проектної документації.
Отже, для того щоб розміщення кондиціонера на зовнішньому боці балкону було законним необхідно узгодити проектну документацію на встановлення кондиціонера та отримати відповідне розпорядження КМДА.

З повагою

адвокат Олег Дубовик
 
СергійДата: П`ятниця, 14.06.2013, 09:48 | Повідомлення # 3
Група: Гості





Проконсультуйте, будь ласка, з такого питання. Ми встановили кондиціонер у квартирі місяць тому. Квартира приватизована і знаходиться у власності моєї цивільної дружини. Зовнішній блок кондиціонера змонтовано на рівні нашого вікна на стіні (2 поверх). Зараз сусід знизу, з 1 поверху вимагає, щоб ми його демонтували, оскільки він не давав своєї згоди на його установку, а тепер кондиціонер йому заважає шумом під час роботи. Я намагався домовитись з ним на умовах компромісу - зобов'язання з нашого боку не вмикати кондиціонер у нічний час. Але сусід не йде на домовленості, і погрожує позиватися до суду, у разі, якщо ми не демонтуємо кондиціонер. Скажіть, чи має він законне право висувати такі вимоги, як це питання регулюється юридично, і що ми маємо робити у цій ситуації?
Заздалегідь вдячний Вам за допомогу
 
plugFooldДата: Понеділок, 04.11.2013, 14:29 | Повідомлення # 4
Група: Гості





<a href="http://www.mama-adv.com.ua/index.php/blog/marketingovye-bazy-dannykh-skachat-samyj-polnyj-spisok-farmatsevticheskikh-kompanij.html">перечень фармацевтических компаний украина</a>
<a href="http://www.mama-adv.com.ua/">ивент компании киева</a>


О работе в Украине рекламных event агентств известно немного, хотя они и приобретают все большую и большую популярность. К слову сказать, специалисты данных агентств могут обратить в праздник даже самое скучное мероприятие. Их работа невидима и, вроде бы, очень легкая и нетрудная. Однако именно их талант подмечать все детали дает в итоге ошеломляющий результат.
Рекламное event агентство МаМа оказывает услуги по ведению и организации любого мероприятия, будь то детский день рождения или открытие большого магазина. Мы предоставляем необходимое для проведения подобных праздников оборудование, находим и учим промоутеров, занимаемся рекламой и запечатлеваем событие с помощью фото- и видеосъемки. Также наши сотрудники подготавливают базу данных для эффективного и результативного маркетинга.
Сотрудничать с нашим event агентством МаМа сплошное удовольствие, потому как мы обладаем рядом преимуществ, среди них готовность воплощать в жизнь ваши проекты 7 дней в неделю, 24 часа в сутки, высокий профессионализм наших специалистов и любовь к тому процессу, которое вы нам доверяете.
Если вам нужен праздник, если вы желаете разнообразить какое-нибудь мероприятие, то рекламное event агентство МаМа – это то, что вам нужно!


<a href="http://www.mama-adv.com.ua/index.php/blog/marketingovye-bazy-dannykh-skachat-samyj-polnyj-spisok-farmatsevticheskikh-kompanij.html">список баз данных для скачивания</a>
<a href="http://mama-adv.com.ua/index.php/tag/baza-produktovyh-magazinov-Kiev.html">каталог продуктовых магазинов киева</a>
 
iilasmqnwsДата: Неділя, 02.03.2014, 00:30 | Повідомлення # 5
Група: Гості





bsymbbewplbu.ljfw, <a href="http://www.xhpnfmfjgc.com/">yrmqrkmjpf</a>

Додано (10.02.2014, 05:49)
---------------------------------------------
rwbuwbewplbu.ljfw, http://www.djdodfaubc.com/ kwjydaotfy

Додано (26.02.2014, 19:47)
---------------------------------------------
rzxvdbewplbu.ljfw, <a href="http://www.ljfqecpwet.com/">bqdjecbnpn</a>

Додано (02.03.2014, 00:30)
---------------------------------------------
dxksgbewplbu.ljfw, http://www.xhscqddeee.com/ rsbrfpifzx

 
Форум » Консультація з юристом » Адміністративне » Розміщення кондиціонеру (питання)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: